Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“Een mooie tuin: een goed gevoel.”

Appeltern

Gouden Potlood

Confrontatie heeft het Gouden Potlood gewonnen voor het 'Beste Tuinontwerp' in het Appeltern Tuinenfestival 2012!

 

Confrontatie

Een tuin voor het Appeltern Tuinenfestival 2012.

Het thema

Het thema voor het Appeltern Tuinenfestival 2012 is ‘De straat als tuin’. De straat wordt meer en meer een onpersoonlijke plaats om te vertoeven, slechts vormgegeven door functionele dingen. Het Tuinenfestival zocht tuinontwerpen die een beeldende stimulans geven aan het denken over de toekomst.

Samen met Monique Wilmink-Groeneveld van tuinontwerpbureau ‘Jardin de Fleurs’ is er na uitgebreid brainstormen een tuinontwerp tot stand gekomen dat geselecteerd is voor het Appeltern Tuinenfestival 2012. Voor de realisatie was er een samenwerkingsverband met Pouwelse Tuinen uit Vlissingen. De officiële opening vond plaats op 12 mei.

Gedachtegang

De kringloop van het hele bestaan, zowel van de mens als van datgene dat door de mens geschapen is vormt het uitgangspunt van het tuinontwerp. De natuur bepaalt uiteindelijk wat er gebeurt als de mens niet ingrijpt. De straat wordt niet alleen als een fysieke straat gezien, maar ook als het levenspad en de kringloop van het leven. Alles is gemaakt door mensen en is vergankelijk. Controle door de mens is voortdurend nodig, de natuur zal anders alles overwoekeren. Het spanningsveld waarbij de natuur voortdurend terrein zal herwinnen komt in de tuin tot uiting.

Impressie

Dit filmpje geeft een indruk van de festivaltuin. Wilt u zelf de tuin beleven? Neem dan contact op via de contactpagina voor een korting op de entree van de Tuinen van Appeltern.

Appeltern Tuinenfestival

Appeltern Tuinenfestival

Appeltern Tuinenfestival

Appeltern Tuinenfestival
Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »