Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“Tuindromen worden droomtuinen”

Tuintips

Tuintips voor Oktober

#1

Kortere dagen en lange vochtige koude nachten kondigen het einde van het tuinseizoen aan. De laatste warme dagen zijn voorbij, maar we genieten nog met volle teugen van de tuin met bomen en heesters die nu in vuur en vlam staan. Samen met bottels, bessen, nootjes en vruchten zorgen ze voor een spectaculair einde van het tuinseizoen. Kleuren als rood, oranje en geel voeren de boventoon. Het is in de najaarszon een waar spektakel met talloze spinnenwebben die glinsteren door duizenden dauwdruppels. Eikenbladhortensia, esdoorn en fluweelboom stelen de show met hun warme herfstkleuren en vaste planten als herfstasters en –anemonen staan als laatste in bloei.


#2

Kort de langste scheuten van de uitgebloeide rozenstruiken, klimrozen en stamrozen een eind in, zodat ze niet stuk waaien in de herfststormen.


#3

Slappe heesters als Buddleja kunnen zonodig een klein stukje teruggesnoeid worden. Snoei vooral de Lavatera niet te kort, want die kan behoorlijk invriezen.


#4

Laat de herfstbloeiers goed tot hun recht komen door uitgebloeide planten eromheen wat terug te knippen.


#5

Houd het gazon bladvrij door telkens het blad weg te harken.


#6

Verwijder consequent het afgevallen blad onder de rozenstruiken zodat u voorkomt dat eventuele schimmels kunnen overwinteren.


#7

Controleer of alle klimplanten stevig aangebonden zijn, zodat ze in de winter niet los kunnen waaien en afbreken.


#8

Het is nog niet te laat voor de voorjaarsbollen, maar wacht niet te lang. Hoe later ze gepoot worden, hoe later ze ook in bloei komen.


#9

Kleine besdragende heesters zoals Gaultheria (bergthee) en klimop zijn leuk in een pot.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »