Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“Een mooie tuin start met een sterk tuinontwerp”

Tuintips

Tuintips voor November

#1

De tuin is nu grotendeels tot rust gekomen, het meeste blad is gevallen. Herfststormen steken op en af en toe kijkt de winter al echt om de hoek. Een goed aangelegde tuin kan echter nog genoeg vreugde geven door mooie hagen, contouren en zichtlijnen en de juiste beplanting. Viburnum bodnantense kan vanaf oktober gaan bloeien en zelfs op de koudste dagen geuren zijn bloemen. Iris foetidissima zorgt voor een toegift met prachige oranje zaden in de opengesprongen zaaddozen. De uitgebloeide takken en bloemschermen van bijvoorbeeld Sedum (hemelsleutel), Monarda (bergamotplant), siergrassen, Phlomis en Eupatorium zorgen voor een winterse tuinsfeer als ze mooi door de mist berijpt zijn. Het werk in de tuin staat nu op een laag pitje. Er zijn nog maar enkele klussen, maar die moeten wel nú gebeuren.


#2

Is deze zomer gebleken dat er toch wat veranderd moet worden aan de tuin? Wacht niet tot het voorjaar met plannen maken, maar neem nu contact op met Hofplan Tuinontwerpen zodat de tuin helemaal klaar is voor het nieuwe tuinseizoen.


#3

Vaste planten en heesters die niet volledig winterhard zijn zoals de Gunnera, Agapanthus en Eucalyptus, zo goed mogelijk beschermen tegen de vorst met stro of dennentakken.


#4

Alle rozen moeten nu tegen de komende vorst beschermd worden door ze rond de basis \'aan te heuvelen\' (er grond of compost tegen aan brengen). Hiermee wordt de entplaats beschermd. Bij stamrozen zit bovenaan de stam de entplaats en kan daar goed ingepakt worden met jute en stro of dennentakken.


#5

Haal de waterpomp die in een ondiepe vijver staat er tijdig uit, maak hem schoon en berg hem vorstvrij op.


#6

De tuin kan in de herfst helemaal vol liggen met blad. Haal al het blad dat op uw wintergroene planten ligt weg en hark ook het blad van het gazon. Laat het blad onder stuiken of bomen en in de border gerust liggen. Dat is goed voor het leven in de tuin.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »