Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“ Het tuinontwerp Confrontatie wint het Appeltern Tuinenfestival 2012!!!”

Tuintips

Tuintips voor Juni

#1

Onkruid vergaat niet en dat is helaas ook zo in de tuin. Blijf wieden om het onkruid in toom te houden. Trek het met wortel en al uit.


#2

De planten in potten en hebben dagelijks of soms twee keer per dag water nodig. Zelfs als het regent kan water geven nodig zijn omdat het blad als een paraplu over de aarde ligt.


#3

Rozen vormen soms “wilde scheuten“. Dit zijn scheuten die uit de onderstam (waar de roos op geėnt is) groeien. Deze scheuten moeten voorzichtig afgescheurd worden. Vaak moet u daarvoor wat aarde weghalen. Rozen op stam vertonen soms scheuten aan de stam. Dit is hetzelfde verschijnsel en deze scheuten moeten dus ook afgescheurd worden. De uitgebloeide rozen kunnen afgeknipt worden tot op het eerste blad dat uit vijf blaadjes bestaat.


#4

Juni is vaak de mooiste maand in de tuin. Allerlei rozen staan in volle glorie te pronken terwijl in de borders Zeeuws knoopje (Astrantia), ridderspoor (Delphinium), en pioenrozen (Paeonia) om de aandacht vechten. Tijdens de lange zomeravonden bedwelmt de kamperfoelie (Lonicera) ons met zijn parfum. Er is veel in de tuin te doen, maar het belangrijkste is om deze prachtige maand van uw tuin te genieten. Het is leuk om op meerdere plaatsen een stoel of bankje te zetten, zodat u uw tuin vanuit verschillende gezichtspunten kunt bekijken. Tegen het einde van de maand is het zachte fruit rijp en kunt u eten uit eigen tuin. Helaas kan het in juni ook regenen. Ga bij een slechte weersvoorspelling met uw snoeischaar de tuin in en pluk een groot boeket van de bloemen die niet goed tegen wind en nattigheid kunnen. Zo haalt u uw tuin naar binnen.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »