Tuintips

Tuintips voor Februari

#1

Eénjarige en vaste planten als Nicotiana (tabaksplant), Cleome (kattensnor) en Delphinium (ridderspoor) die een lange groeiperiode nodig hebben voordat ze gaan bloeien, kunt u nu vast binnen voorzaaien.


#2

Op plaatsen waar geen onkruid staat en de oude plantenresten van vorig jaar zijn opgeruimd, kan nu (als het niet vriest) goed verteerde compost en mest opgebracht worden. Zware grond wordt er luchtiger van waardoor de structuur en doorlaatbaarheid verbetert. Op lichte- en zandgronden zorgt compost ervoor dat het voedsel vanwege het hogere humusgehalte in de grond beter wordt vastgehouden.


#3

Dahliaknollen en Canna´s kunt u vast laten uitlopen, zodat het al flinke planten zijn als ze de tuin in gaan. Leg de knollen op een vorstvrije plaats in een ondiepe bak met potgrond en besproei ze af en toe om knopvorming te bevorderen.


#4

De fruitbomen moeten weer behoorlijk gaan produceren en daar is veel energie voor nodig, dus ze zijn blij met een flinke gift mest.


#5

Controleer gereedschappen en machines. Laat de grasmaaier slijpen en kijk de bedrading van elektrisch gereedschap na. Steunmateriaal van klimplanten kan nu gerepareerd worden.


#6

De winterjasmijn (Jasminum nudiflorum) is uitgebloeid en heeft nu een knipbeurt nodig om te voorkomen dat hij rommelig wordt. Knip al het dode of beschadigde hout weg, bind de hoofdstengels goed aan en kort de zijscheuten in tot  10 cm.


#7

Tegen het einde van deze maand de laatbloeiende Clematissoorten terugknippen tot ± 40 á 50 cm. boven de grond.


#8

Nu is de tijd om de dakplatanen te snoeien. Alle jonge twijgen die uit de horizontaal geleide basistakken recht omhoog groeien, worden helemaal afgeknipt.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »