Tuintips

Tuintips voor Mei

#1

Snoei de voorjaarsbloeiende heesters na de bloei terug, zodat ze volgend jaar weer uitbundig gaan bloeien.


#2

Het kan in mei al behoorlijk warm zijn. Houd dus de bakken en ook de pas geplante tuinplanten in de gaten en geef op tijd water.


#3

Als u in februari binnenshuis gezaaid heeft, kunnen de plantjes nu naar buiten om af te harden.


#4

Hoge planten als Delphinium (ridderspoor) hebben vaak een steuntje nodig om rechtop te blijven staan. Zet een stokje achter de plant en bind de stengel losjes aan of steek rijshout tussen de planten in de grond.


#5

Controleer regelmatig of de klimrozen nog goed aangebonden zijn. Ze kunnen erg hard groeien en sterk doorbuigen onder het gewicht van knoppen.


#6

Controleer regelmatig of de klimrozen nog goed aangebonden zijn. Ze kunnen erg hard groeien en sterk doorbuigen onder het gewicht van knoppen.


#7

Voor de langste dag (21 juni) moet de Buxus gesnoeid zijn. Als u veel Buxus in uw tuin heeft staan, is het een goed idee daar vast mee te beginnen. Een prima klusje voor een bewolkte dag zodat de pas gesnoeide blaadjes zo min mogelijk verbranden in de zon. Het mooiste resultaat bereikt u met een scherpe heggenschaar. Een elektrische heggenschaar spaart tijd, maar zorgt wel voor meer bruine verkleuring van de Buxus. Hoe vaker u de heggetjes snoeit, hoe compacter ze groeien. Verwen de Buxus na de snoei met een gift mest.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »