Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“ Het tuinontwerp Confrontatie wint het Appeltern Tuinenfestival 2012!!!”

Tuintips

Tuintips voor Juli

#1

Als u niet in juli op vakantie gaat, kunt u genieten van borders vol kleur en lange zomeravonden in de tuin. Geuren vullen de lucht en insecten zoemen rond. Het is heerlijk om op deze zwoele avonden wat tuinklusjes te doen. Het grote werk is eigenlijk geweest en wanneer u regelmatig een rondje loopt, ziet u snel wat er moet gebeuren. Misschien constateert u dat sommige kleuren niet mooi bij elkaar staan, of dat er ´gaten´ vallen in de bloei. Schrijf dit op of maak foto´s, zodat u weet waar het volgende seizoen verbetering nodig is. Wij geven u graag advies.


#2

Pruimen rijpen niet na op de fruitschaal, dus pluk alleen de rijpe exemplaren. Haal ook alle rotte vruchten weg, die tasten het goede fruit aan. Vaak verschilt de opbrengst van een pruimenboom van jaar tot jaar. Schrik dus niet wanneer de hoeveelheid pruimen dit jaar een stuk minder is dan andere jaren. Pruimenbomen kunnen nu ook nog gesnoeid worden, maar snoei nooit dikke takken weg, alleen de dunne twijgen inkorten. Bij het veroorzaken van grote snoeiwonden is de kans op de dodelijke loodglansziekte heel groot.


#3

De zuurstofplanten groeien enorm. Er zijn gereedschappen te koop die het gemakkelijk maken om onder het wateroppervlak de zuurstofplanten af te knippen. Verwijder de afgeknipte delen van de zuurstofplanten uit het water.


#4

Geef dagelijks de kuipplanten water en vergeet niet dat pas geplante heesters en vaste planten ook best een scheutje lusten. Alleen wanneer het langdurig droog is, kan het nodig zijn de hele tuin te sproeien. Het is beter een enkele keer langdurig te sproeien totdat de grond echt nat is, dan vaak een beetje. De wortels moeten namelijk diep de grond in groeien op zoek naar water. Wanneer u vaak oppervlakkig water geeft, blijven de wortels aan de oppervlakte en zal de plant bij droogte eerder dorst hebben. Laat u echter niet direct afschrikken wanneer planten met groot blad in de zon slap hangen. Op deze manier sparen ze hun vocht en ´s avonds staat het blad vaak alweer fier overeind.


#5

Geef de rozen na de eerste bloei een hand rozenmest, zodat ze zich kunnen opmaken voor de tweede bloei.


#6

Na de bloei kunnen Geraniums (ooievaarsbekjes) en Alchemilla (vrouwenmantel) helemaal afgeknipt worden. Het is even heel erg kaal, maar al heel snel groeit er fris nieuw blad en met een beetje geluk komt er een tweede bloei.


#7

De Wisteria (blauwe regen) maakt lange sliertige scheuten. Deze mogen ingekort worden tot op ± 10 cm. Pas op, want het sap maakt lelijke vlekken in lichte kleding.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »