Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“Tuindromen worden droomtuinen”

Tuintips

Tuintips voor April

#1

Het wordt nu echt tijd om een tuinontwerp te laten maken zodat u nog deze zomer van uw droomtuin kan gaan genieten!


#2

Voorjaarsbloeiende heesters als Forsythia, Ribes en Kerria kunt u het beste direct na de bloei snoeien. U behoudt dan mooie struiken met jonge takken die elk jaar opnieuw rijkelijk bloeien.


#3

Zet steunmateriaal bij planten die de neiging hebben uit elkaar te vallen. Nu zijn ze nog niet zo groot en kunt u nog goed in de border komen. Snoeiresten van heesters kunnen goed dienen als steun en vallen minder op in de border dan bijvoorbeeld tonkinstokjes. Steek deze afgesnoeide takken tussen de vaste planten die een steuntje kunnen gebruiken.


#4

Het voorjaar is nu echt begonnen. De lentezon krijgt geleidelijk aan meer kracht zodat de tuin van dag tot dag meer kleur krijgt. Alles wordt groen en elke dag valt er iets nieuws te ontdekken in de tuin. Vogels zijn druk in de weer met hun nesten terwijl egeltjes uit hun winterslaap ontwaken. De aarde geurt, heesters ontvouwen hun tere blaadjes en bloesems staan op barsten. Vroege vaste planten als wildemanskruid (Pulsatilla) en wolfsmelk (Euphorbia) beginnen te bloeien naast de zo bekende maar altijd vrolijke narcissen, tulpen en blauwe druifjes. Eind april siert de Japanse sierkers (Prunus) menige tuin met zijn overdaad aan roze bloesem. Het ware lentegevoel! April is echter grillig: het gevaar van nachtvorst is pas na half mei geweken, dus de eenjarige bloeiers en kuipplanten moeten nog even wachten.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »