Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“Een mooie tuin: een goed gevoel.”

Tuintips

Tuintips voor December

#1

Wilt u graag onder begeleiding zelf een nieuw tuinontwerp of beplantingsplan maken? Neem contact op met Hofplan Tuinontwerpen en informeer naar de mogelijkheden van een workshop of tuinadvies.


#2

Nu ook het laatste blaadje van de bomen is, komen de kleuren van de takken en twijgen mooi uit, zoals van berk en Cornus Een waterig zonnetje kan rijp op de tuin laten glinsteren als kristal. Het einde van het jaar nadert en het nieuwe seizoen kijkt om de hoek met de vroege bloei van de winterjasmijn. De dagen zijn kort en iedereen is druk bezig met de voorbereidingen voor de komende feestdagen. De meeste tijd wordt binnenshuis doorgebracht en de tuin is een geweldige leverancier van groen en bessen voor een zelfgemaakte krans of guirlande.


#3

Als u in het bezit bent van één of enkele fruitbomen ligt er nog een klus te wachten voor deze maand. De winter snoeibeurt bevordert een gezonde groei en vruchtvorming.


#4

Soms gaan oude bomen minder of kleinere vruchten geven. Het kan dan zijn dat het sporenstelsel uitgedund moet worden of dat er verjongingssnoei moet plaatsvinden. Dit is werk voor een deskundige, waar wij u graag bij adviseren.


#5

Strooizout komt na de dooi gauw tussen de bomen en struiken en in de border terecht. Een alternatief is strooizand. Dat werkt net zo goed als zout en het is niet schadelijk.


#6

Is deze zomer gebleken dat er toch wat veranderd moet worden aan de tuin? Wacht niet tot het voorjaar met plannen maken, maar neem nu contact op met Hofplan Tuinontwerpen zodat de tuin helemaal klaar is voor het nieuwe tuinseizoen.


#7

Controleer de planten die in potten buiten staan. Indien de afvoer verstopt zit en de kluit te vochtig wordt, kan bij vorst de pot barsten.


#8

Sneeuw op een met neerhangende takken is geen probleem, maar bijvoorbeeld bij hagen en een jeneverbes of taxus met opgaande takken wel. Die kunnen definitief een lelijke stand aannemen of zelfs afbreken als er niets tegen gedaan wordt. Veeg of schud de sneeuw er voorzichtig af.


#9

Vanaf eind december hebben veel in het vroege voorjaar bloeiende heesters al zoveel korte en koude dagen meegemaakt, dat afgesneden takken met bloemknoppen binnen op de vaas al snel gaan bloeien.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »