Hofplan Tuinontwerpen

Appeltern Winnaar - Gouden Potlood - Beste Tuinontwerp

“Een mooie tuin: een goed gevoel.”

Wie & Wat

Met vrienden een glaasje drinken, blote voeten in het gras, mijmerend je gedachten laten gaan. Vlinders fladderen van bloem tot bloem, het zonlicht wordt gefilterd door een bladerdak. De tuin: je eigen stukje wereld.

Elke tuin verdient zijn eigen tuinontwerp

De tuin is een belangrijke plek. Een plek om te ontspannen, te spelen, te eten of om naar te kijken. Een tuin aanleggen of renoveren en naar je zin maken vraagt vakmanschap. Wie zijn tuin overlaat aan de creatieve vaardigheid van een tuinontwerper wil nooit meer verhuizen. De kracht van Hofplan Tuinontwerpen is het vertalen van (on)uitgesproken wensen van de tuineigenaren in een tuinontwerp voor een tuin die precies bij hem of haar past.

Een fijne tuin is een feest van herkenning, fantasierijk, inspirerend, oorspronkelijk en praktisch. De ruimte is gevangen in vorm, functie en sfeer. Zichtbaar en steeds terugkomend zijn maatvoering, schaal en ritme, assen en routes. De seizoenen kleuren de tuin en brengen haar tot leven.

Elke tuin heeft een uniek eigen karakter, een eigen charme. Een tuin kan een reflectie zijn van het hedendaagse stadsleven of juist het verlangen naar rust, een stukje natuur. Een plek om vrije tijd in door te brengen, extra leefruimte, een speelplek, het uitoefenen van een hobby. Hoe klein of groot de tuin ook is, het moet heerlijk zijn om er te vertoeven.

Schakel

Hofplan Tuinontwerpen is het bureau voor tuinontwerpen van Machteld Touburg. “Ik ben tuinen gaan ontwerpen omdat het vanzelf zo groeide, het moést zo. Alles komt samen in Hofplan waardoor ik mijn passie en creativiteit helemaal de vrijheid kan geven.

Ik streef er naar om iets vernieuwends te maken. Mijn doel is de schakel te zijn tussen een opdrachtgever en de tuin. Tussen wensen en (on)mogelijkheden. Niets anders dan een tolk. Goed luisteren, goed kijken en heel rustig alles uitkristalliseren tot een optimaal plan.”

Inspiratie

“Inspiratie komt uit allerlei bronnen: uit kunst, muziek, architectuur, planten, licht, een moment, een emotie, een gesprek, een beleving, ruimte…. Meestal terwijl ik niet bewust ‘op zoek’ ben, maar terwijl ik met iets totaal anders bezig ben, als een ingeving, intuïtief.
Voortdurend komen allerlei invloeden op mij af, de opdrachtgevers spelen hier ook een belangrijke rol bij. Geen twee mensen zijn hetzelfde, geen twee momenten zijn vergelijkbaar, alles ontwikkelt zich tot iets nieuws. Elke tuin is weer anders, eigen, een uitdaging.”

“Een mens is als het huis waar hij/zij woont, het moet passen als een oude jas. Het is een eer daar een bijdrage aan te mogen leveren door met veel zorg een passend tuinontwerp te maken. De tuin is er voor de mens die er leeft.”

Werkwijze

In een vrijblijvende eerste kennismaking bij u thuis bekijken we hoe Hofplan Tuinontwerpen u van dienst kan zijn. Kiest u ervoor om Hofplan Tuinontwerpen te betrekken bij uw tuinplannen, dan komen we tot een overeenkomst waarbij we een keuze maken uit de mogelijkheden:

 • Tuinontwerp
  Een gedetailleerde tekening van uw toekomstige tuin. Een legenda verklaart alle symbolen. Daarbij een tekening van het uitzicht op de tuin of een sfeerimpressie. Vanzelfsprekend is het ontwerp op schaal.
 • Tuinadvies op locatie
  Een bezoek aan de tuin waarbij er gekeken wordt naar de problemen, mogelijkheden en passende oplossingen. Vaak resulteert dat in een ter plaatse gemaaktschetsmatig tuinontwerp of een beplantingsadvies.
 • Beplantingsplan
  Een tekening op schaal met de genummerde plaatsing van de beplanting in groepen, passend bij het tuinontwerp én uw onderhoudswens. Bijgaand een legenda en een plantenlijst met de namen en aantallen van de planten, heesters en bomen. Hofplan Tuinontwerpen maakt voor u een goede keuze uit het enorme aanbod aan bomen, heesters en vaste planten. Het gaat erom dat uw tuin elk seizoen mooi is. Ook hierbij zijn uw voorkeuren het uitgangspunt.
 • Bemiddeling
  Het is belangrijk dat een tuinontwerp uiteindelijk leidt tot een vakkundig aangelegde tuin. Daarom heeft Hofplan Tuinontwerpen afspraken met goede hoveniers en leveranciers. Als u dat op prijs stelt, kan het contact worden gelegd, zodat de uitvoering in betrouwbare handen is.

Wilt u eens vrijblijvend van gedachten wisselen over uw tuin? Neem gerust contact op voor een afspraak, de eerste stap op weg naar uw droomtuin.

Tuingeluk Coach

Nieuws

Gratis tuinadvies!

Maak een afspraak en ontdek wat uw tuin u te bieden heeft...
Lees meer »

Nieuws archief »

@hofplantuin

Volg @HofplanTuin »