Ik ben geboren in een nest van ontwerpers en van jongs af aan al bezig met ruimtelijke vormgeving. Opgegroeid in zowel de stad als de natuur. Het besef van het belang van de plek waar je leeft, waar je binnen en vooral buiten bent. Niet alleen de schoonheid van de plek, maar ook de bruikbaarheid. Planten brengen de plek tot leven en maken van die plek een tuin. Ik ben tuinen gaan ontwerpen omdat het vanzelf gebeurde, het moést zo. Alles komt samen in Hofplan.

Inspiratie komt uit kunst, muziek, architectuur, planten, licht, een moment, een emotie, een beleving, ruimte… Meestal juist als ik niet ‘op zoek’ ben, maar terwijl ik met iets totaal anders bezig ben. Als een ingeving, intuïtief.

Ik heb me nooit aan een bepaalde stijl verbonden gevoeld. Het gaat erom te achterhalen wat in een tuin voor jòu belangrijk is, niet wat de trend of mode is. Trends en mode zijn grillig en tijdelijk, terwijl een tuin juist duurzaam is en lang meegaat. Een tuin is niet instant. 

De plek is het uitgangspunt voor het ontwerp, waarbij de mens centraal staat. Fijne vormen en sterke lijnen. De hagen (schuttingen) en muren vormen de wanden van de ruimte. Soms kan het aangrenzende landschap visueel bij de tuin betrokken worden. Materiaalkeuze speelt daarbij in de tuin een belangrijke rol. 

De tuineigenaren zijn heel belangrijk. Geen twee mensen zijn hetzelfde, geen twee momenten vergelijkbaar. Elke tuin heeft zijn eigen problemen en kansen. Alles ontwikkelt zich tot iets nieuws. Elke tuin is weer anders, een nieuwe uitdaging. Altijd kom ik tot een passende oplossing!

parallax background

Vrijblijvend kennismaken?


Wilt u meer informatie of vrijblijvend een gesprek aan gaan? Neem dan gerust contact met mij op!

Neem contact met mij op


0610017521


Stuur een e-mail

 • Cicero
  “If you have a garden and a library, you have everything you need”
  Cicero
 • Audrey Hepburn
  "To plant a garden is to believe in tomorrow."
  Audrey Hepburn
 • Claude Monet
  "Above all, I must have flowers, always and always."
  Claude Monet
 • Charles Eames
  "The details are not the details. They make the design."
  Charles Eames
 • Steve Jobs
  "Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works."
  Steve Jobs