Hoe ga ik te werk?

Uw tuin verdient de volledige aandacht. We gaan niet overhaast te werk, een tuin gaat vele jaren mee en is een investering. Goed naar jou luisteren en goed kijken naar de tuin. Met vakkennis, ervaring en creativiteit ontwerpt Hofplan via een doordachte methodiek jouw droomtuin.

Kennismaken

Eerst vrijblijvend even kennismaken, gewoon in een persoonlijk gesprek. Graag op locatie, zodat we de tuin kunnen bekijken en beleven. We bespreken jouw wensen en bekijken voorbeelden. Samen bepalen we welk type ontwerptraject het beste bij je past. Dat kan een tuinadvies zijn, een globale schets of een volledig ontwerp. Digitaal getekend of met de hand. Met een sober of weelderig beplantingsplan. Er is veel mogelijk.

De kosten - een offerte

Ik ontwerp tuinen in alle soorten en maten. Van kleine stadstuinen of balkons tot grote tuinen en zelfs landgoederen. Voor particulieren of bedrijven en instellingen. Omdat ik altijd maatwerk lever, lopen de prijzen erg uiteen. Maak gerust een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik kan dan een op maat gesneden offerte uitbrengen.

De kosten verdien je snel terug omdat je de tuin in één keer goed kunt aanleggen. Alles is immers goed doordacht. En wil je meer dan je budget op dat moment toelaat? Dan is het ook mogelijk om de aanleg te faseren in plaats van te bezuinigen…

 

Tuinontwerp

Voor een tuinontwerp is het belangrijk alles goed in kaart te brengen: wensen en ideeën, maar ook de plek. Er moet met van alles rekening gehouden worden: afmetingen, de woning, zon en schaduw en omliggende factoren als uitzicht of privacy. Dan begint het creatieve proces: schetsen, denken en opnieuw beginnen. Totdat het laatste stukje van de puzzel past.

Beplanting

Een tuin wordt pas een tuin door de planten. Die verhouding is essentieel en de beplanting staat dus eigenlijk niet los van het ontwerp. Worden het sobere plantvakken en strakke hagen of weelderige borders met veel variatie? Ook hier gaat het erom dat de tuin bij jou past. In alle seizoenen aantrekkelijk. Kleur, geur, textuur. Veel volume of licht en transparant. Contrast in kleur of juist harmonieus. De planten maken de tuin.

Aanleg

Aan het begin van het ontwerptraject hebben we al besproken of je de tuin zelf gaat aanleggen of dat een hoveniersbedrijf dat voor je komt doen. Het is belangrijk dat de tuin wordt zoals hij is ontworpen. Hofplan heeft in de loop der jaren een netwerk opgebouwd met betrouwbare hoveniers en leveranciers. Dat netwerk is ook voor jou beschikbaar.  

Vanzelfsprekend kan ook het onderhoud van de tuin uitbesteed worden aan een specialist.

parallax background

Vrijblijvend kennismaken?


Wilt u meer informatie of vrijblijvend een gesprek aan gaan? Neem dan gerust contact met mij op!

Neem contact met mij op


0610017521


Stuur een e-mail

 • Cicero
  “If you have a garden and a library, you have everything you need”
  Cicero
 • Audrey Hepburn
  "To plant a garden is to believe in tomorrow."
  Audrey Hepburn
 • Claude Monet
  "Above all, I must have flowers, always and always."
  Claude Monet
 • Charles Eames
  "The details are not the details. They make the design."
  Charles Eames
 • Steve Jobs
  "Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works."
  Steve Jobs